Hem / Utbildning & Fakta / Utbildning / Ren vinnare

Ren vinnare

E-utbildningen Ren vinnare riktar sig särskilt till idrottsutövare, men också till stödpersonal.

Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Genom att göra Ren vinnare tar man sitt ansvar och lär sig vad som gäller. Rekommenderad ålder för att göra utbildningen är från 15 år.

Så funkar det

Sju korta moduler lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta.

Modulerna går igenom följande områden:

1.    Dopingkontroller
2.    Dopinglistan
3.    Dopingförseelser
4.    Hälsokonsekvenser
5.    Kosttillskott
6.    Medicinsk dispens
7.    Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. Efter varje modul får du ett mejl med en sammanfattning. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. 

Reptitionsmodul - för dig som genomfört Ren vinnare

För dig som genomfört Ren vinnare, finns möjlighet att stämma av dina kunskaper genom ett kunskapstest. Du loggar in och svarar på 21 frågor. För att få godkänt måste du svara rätt på minst 19 av dem. Frågorna slumpas fram och testet går att göra hur många gånger du vill. Ett tips till specialidrottsförbund och idrottsföreningar är att varje år uppmana sina utövare att göra kunskapstestet. 

Tidigare blev kunskapstestet inte tillgängligt förrän ett halvår efter genomförd utbildning. Denna fördröjning är nu borttagen och du kan därför göra testet när som helst efter avklarad utbildning. 

Gör utbildningen på renvinnare.se

Puffar att ladda ner

Här finns bilder som du kan ladda ner och använda som puffar på din egen idrottsförenings hemsida för att marknadsföra Ren vinnare.