Play True Day 2024 Toppbild Till Webben
Foto: Bildbyrån

Play True Day 19 april

WADA bjuder in hela idrottsrörelsen till deltagande i Play True Day, som är deras årliga digitala kampanj för en dopingfri idrott på sociala medier. 

Sidan publicerades: Sidan uppdaterades:

Ta ställning och uppmärksamma ren idrott och fair play och öka kunskapen om antidopingarbetet. Var med i världens största team som spelar för en ren och dopingfri idrott; #OnePlayTrueTeam.  

Det är tionde året som kampanjen körs och förra året nådde den en potentiell räckvidd på 161 miljoner människor och nästan 160 000 engagerade sig på sociala medier.

Precis som tidigare år finns färdiga mallar att använda för de som vill vara med i kampanjen. Men det går så klart lika bra välja en egen bild.

Så här gör du för att vara med:
  • Förbered och lägg till namn eller foto i en av de digitala ramarna Play True Day som WADA tillhandahåller. (Klicka på länken för mer info) Eller välj en egen bild. 
  • Dela i era kanaler på sociala medier fredagen den 19 april med hashtaggarna #PlayTrueDay, #OnePlayTrueTeam och #PlayTrue
  • Följ kampanjen i realtid på "Play True Day wall", som kommer att fånga in alla inlägg med hashtaggarna #PlayTrueDay, #OnePlayTrueTeam och #PlayTrue
Om Play True day

Från 2014 har WADA bjudit in idrottsutövare, nationella och regionala antidopingorganisationer, Internationella idrottsförbund, regeringar, tävlingsarrangörer med fler för att delta i WADA:s kampanj i sociala medier för att fira och uppmärksamma Play True Day. Dagen har varit dedikerad för att öka kännedom om vikten av en dopingfri idrott, hos idrottsutövare och allmänhet. 

Inspirationen till dagen kommer från en utbildningskonferens 2013 där 17 sydamerikanska länder deltog. Evenemanget startade som ett litet initiativ, men är nu globalt. Förra året nådde kampanjen över 161 miljoner människor på sociala medier. 

Läs om Play True day på Wada:s hemsida

Ladda ner ramarna