Foto: Elliott Elliott

Molly på Lilla Sportspegeln

Molly, världens första dopingsökhund, gästar SVT:s Lilla Sportspegeln i ett reportage som handlar om hur arbetet mot doping går till och hur Molly hjälper till att hålla idrotten fri från doping. 

Sidan publicerades: Sidan uppdaterades:

SVT:s reporter träffar Antidoping Sveriges sökhund Molly och hennes hundförare och tillika dopingkontrollant Joanna Sjöö på Bosön, där Molly sätts på prov när hon ska försöka hitta en gömd väska. 

Se reportaget här

Om Antidoping Sveriges sökhundsverksamhet

Molly är en 9-årig Springer spanieln och hon utgör tillsammans med en hundförare, tillika dopingkontrollfunktionär, ett sökhundsekipage som används för att upptäcka specifika dopingsubstanser som är förbjudna enligt WADA:s dopinglista. 

Sökhunden inskaffades 2017 efter ett samarbete med en tidigare hundutbildare hos Tullen. En analys av hundens egenskaper och lämplighet genomfördes då och hunden Molly har fick därefter en likställd utbildning som Tullens narkotikahundar får. Utbildningen skedde på Tullens träningscenter utanför Stockholm. Molly är världens första och idag enda sökhund på enbart dopingämnen.

Läs mer om sökhunden Molly

Följ Molly på Instagram

 

Foto: Elliott Elliott