Hem / Dopinglistan & Läkemedelssök / Röd-gröna listan

Röd-gröna listan

Röda-gröna listan är ett sökverktyg där du enkelt r svar om ett läkemedel är dopingklassat eller inteDen omfattar endast registrerade läkemedel som saluförs i Sverige för humant bruk. Det finns ingen motsvarande lista för kosttillskott, som räknas som livsmedel. 

Röd-gröna listan ska ses som ett hjälpmedel för att undvika användande av läkemedel som innehåller dopingklassade substanser. WADA:s dopinglista är den officiella versionen och har alltid företräde framför den svenska versionen av dopinglistan samt Röd-gröna listan.  
 
Ett tips om du är osäker på hur läkemedlet stavas är att skriva in första bokstaven i läkemedlets namn. Då får du upp alla läkemedel som börjar på den bokstaven. 
 
Gå till Röd-gröna listan 

Utländska läkemedel 

Om du av någon anledning skulle behöva använda ett utländskt läkemedel är det viktigt att du noggrant kontrollerar innehållsförteckningen. Läkemedlet kan ha samma produktnamn som i Sverige men innehålla andra substanser som kan vara förbjudna.  

Här har vi samlat några länders motsvarigheter till Röd-gröna listan. Observera att du först måste läsa och godkänna villkoren för att komma till deras respektive sökmotorer. Antidoping Sverige är inte ansvarig för innehållet på dessa sidor. 

Finland

Norge