Hem / Handläggare sökes till dopingkontrollenhet

Vi söker en handläggare till dopingkontrollenheten

Nu rekryterar vi till en ny tjänst som handläggare. Är du en strukturerad, analytisk lagarbetare med utbildning inom idrottsfysiologi eller liknande - sök tjänsten idag.

Antidoping Sverige är Sveriges nationella antidopingorganisation (NADO) på uppdrag av regeringen. Vi har ansvar för det operativa antidopingarbetet inom svensk idrott med syftet att tillförsäkra alla idrottsutövares självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping. Antidoping Sveriges kansli har i nuläget en personalstyrka på 18 anställda med hög kompetens inom alla fält relevanta för antidopingarbetet. Vår verksamhet leds av Antidoping Sveriges styrelse bestående av 6 ledamöter med kompetens inom medicin, juridik, affärsmannaskap, antidoping och elitidrott.

Antidoping Sverige blev en fristående organisation 1 januari 2021 och vi rekryterar nu nya tjänster till vårt kansli. Vi har som mål att utöka vårt dopingkontrollprogram de närmsta åren och nu söker vi en medarbetare till vår dopingkontrollenhet som ska utarbeta och följa upp antidopingprogram i tilldelade idrotter.

Har du utbildning inom idrottsfysiologi eller liknande, en god förståelse för idrottsrörelsens utformning och gärna egen idrottsbakgrund samt ett genuint intresse för antidopingarbete? Det här är kanske rollen för dig!

Arbetsbeskrivning

Som handläggare i kontrollenheten får du ansvar för tilldelade idrotter där du ska utarbeta och följa upp program for dopingkontroller i de idrotter du har ansvar för. Du planerar och lägger ut dopingkontroller av idrottare i och utanför tävlingar. För att kontrollprogrammet ska vara så effektivt som möjligt följer du noggrant idrottsutövarnas prestations- och biologiska profiler. Detta inkluderar att analysera, riskutvärdera och basera ditt testprogram på biologiska pass, prestation och övrig information inom dina idrotter.

Du medverkar aktivt och är en resurs i arbetet med att utbilda idrottsutövare och specialförbund inom antidoping. I tjänsten ingår också att delta i olika forsknings- och utvecklingsprojekt inom antidoping.

Allt arbete sker i nära samarbete med dina kollegor i kontrollenheten. Du deltar aktivt i verksamhetens omvärldsbevakning och samarbetar med andra nationella och internationella antidopingorganisationer avseende utbyte av information.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du har examen inom idrottsfysiologi på Master/Magister nivå eller annan akademisk examen inom exempelvis idrott, fysiologi eller motsvarande. För att lyckas i rollen har du kunskap inom svensk och internationell idrott och gärna egen idrottslig bakgrund. Vidare har du en god förståelse för idrottens organisation och regelverk både nationellt och internationellt. Mycket god språkkunskap i såväl svenska och engelska samt goda datakunskaper ser vi som en förutsättning för rollen. Specialkunskap inom antidoping är meriterande.

Tjänsten är en del av ett lagarbete som bygger på att du tar egna initiativ inom lagets arbetsområde. Vidare ska du ha lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer med externa parter då du kommer att arbeta tillsammans med våra funktionärer, idrottsutövare och samarbetspartners.

Du behöver vara strukturerad då det kan uppstå brådskande ärenden samt att flera ärenden kan pågå samtidigt. Du är analytisk och opartisk inför materialet du arbetar med och din problemlösande förmåga är av stor vikt då det ofta är komplexa sammanhang. Du har lätt att förmedla och förklara information på ett begripligt sätt, men förstår samtidigt vikten med sekretess då vi arbetar med känsliga uppgifter. Det är ett krav att du är pålitlig, lojal och har hög integritet i ditt arbete för Antidoping Sverige.

Fakta om tjänsten och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader. Start önskas så snabbt som möjligt, men sker efter överenskommelse.

Antidoping Sverige har sitt kansli i nya fräscha lokaler i Trikåfabriken, Hammarby sjöstad, Stockholm. Vi vet att en jämställd och inkluderande arbetsplats med ett brett spektrum av erfarenheter och perspektiv bidrar till verksamhetens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför se en stor bredd av sökande. 

Välkommen att registrera din ansökan snarast genom att skicka in ditt CV och ett personligt brev till This is a mailto link. Sista ansökningsdatum är den 15 augusti. 

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christine Helle, VD, eller Jenny Schulze, gruppledare dopingkontrollenheten, via mejl.